Fit recepty

Gurmánské mňamky a dobroty podporující zdravý životní styl

Proteinové palačinky s jahodami a jogurtem

Ingredience:
300g čerstvých jahod
300g jemně mleté mouky
500ml BIO mléka
50g proteinového prášku
1 vejce
1 lžíce olivového oleje na tepelnou úpravu
Vanilkový cukr
Skořicový cukr
Sůl
1 lžíce medu
1 limetku

Postup:
Smícháme v míse mouku, vejce, sůl, med, protein, vymačkanou šťávu z limetky, olej a 500ml mléka, vzniklé těsto necháme odpočinout 30 – 60 min. Pánev vytřeme vždy před nalitím těsta malým množstvím oleje. Naběračkou nabereme těsto, které rozlijeme do pánve, krouživým pohybem roztíráme těsto po celé ploše pánve, poté otočíme a osmažíme i s druhé strany. Do palačinky zabalíme čerstvé jahody se smetanou (jogurtem) dochucenou vanilkovým cukrem. Dle chuti můžeme použít skořicový cukr.

Dobrou chuť přeje celý tým FITFUTURE.
Kokosový chlebíček z meruněk

Ingredience:
250ml kokosového mléka
250 ml řepkového oleje
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
300g kokosové mouky
100g třtinového cukru
50g rozemletých mandlí
3 vejce
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce strouhaného kokosu
200 g meruněk

Postup:
Smícháme vanilkový a třtinový cukr s vaječnými žloutky a olejem, poté vymícháváme do hladké hmoty. Postupně přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec rozemleté mandle a zamícháme, nakonec přilijeme kokosové mléko a sníh, ušlehaný z bílků. Do hmoty (těsta😊) přidáme vypeckované a na menší kousky nakrájené meruňky. Řádně promícháme, potřebujeme formu na chlebíček, kterou vymažeme a posypeme kokosovou moukou. Navrch naskládáme nakrájené meruňky, posypeme ovesnými vločkami a kokosem, můžeme přidat i mandle.

Pečení:
Cca 25 min na 180 stupňů

 

Hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem

Suroviny:
(100g) Hovězí svíčková
(150g) Bulgur
(40g) Celer řapíkatý
(40g) Zelí pekingské
(40g) Mrkev
(40g) Cibulka jarní
(40g) Brokolice
(1 kávová lžička) Olej olivový
(2 kávové lžičky) Šťáva citrónová
(1697kJ) Energetická hodnota

Postup:
Bulgur vložíme do mísy a zalijeme množstvím horké vody tak, aby byl zcela ponořen a přikryjeme pokličkou. Necháme máčet 15-20 min dokud nezměkne. Maso nakrájíme na tenké nudličky a zelí na zhruba stejné kousky. Maso osmahneme na Wok pánvi, pak přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme a nakonec zakapeme šťávou z citrónu. Smažíme do změknutí a podáváme s teplým bulgurem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *