Jídlem ke zdravému tělu!

Příjem energie je základní lidskou potřebou.

Příjem energie je základní lidskou potřebou. V našem těle během dne dochází k mnoha procesům a bez energie by tyto procesy nemohly správně fungovat. Pro lidský organismus je zdrojem energie potrava, která se skládá z nezbytných živin – SACHARIDY, BÍLKOVINY a TUKY.

Měli bychom dbát na správné poměry těchto tří složek. Pokud bude totiž naše tělo přijímat více energie, než vydávat, dochází u lidského těla k nadváze a obezitě, a tudíž můžeme očekávat zdravotní potíže.

Každý má svůj rozum a je čistě na něm, jak se chová ke svému tělu. Bohužel zdraví není jako práce, kterou si můžeme vybírat, ale můžeme ho alespoň ovlivnit. Já v tom mám jasno: zdravý život = lépe jíst + více pohybu. Základem je jíst několikrát denně, ne jednou či dvakrát, ale klidně 5x i 6x denně, abychom pravidelného přísunu energie.

Dnes nemusíte jít k lékaři, aby jste se toto dozvěděli, je to všeobecně známá věc. Snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře( dezert ). Pokud ji člověk pouze 2x-3x denně ( výmluva zní z nedostatku času, či finančních prostředků ) je pochopitelné, že má tělo tendenci k ukládání tzv. tukových zásob, které mohou být vidět nejen na pohled, ale co je i horší, tuky se mohou ukládat a schovávat uvnitř těla, na důležitých orgánech, jako jsou játra, ledviny, srdce atd., nazývejme je „vnitřní skryté tuky“. Představte si srdce 15-tiletého chlapce s nadváhou či obezitou, srdce tohoto kluka je zatěžováno stejně, jako např. srdce 50-tiletého člověka.

Proto pro Vás připravujeme pravidelný blog o zdravé výživě i s recepty, díky kterému si upevníte zdraví a zpestříte svůj jídelníček.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *